Persbericht: Launch CASA – Corporate Affairs Search Alliance

Nelieke Wismans 15 september 2022
Internationaal

Vandaag, 15 september 2022, wordt het eerste samenwerkingsverband van internationale corporate affairs executive search bureaus gelanceerd. The Corporate Affairs Search Alliance (CASA) brengt 6 marktleiders op het gebied van Corporate Affairs executive search samen in  “The Home of Corporate Affairs”.

CASA biedt organisaties de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de beste global Corporate Affairs professionals. Elk CASA-lid is een onafhankelijk bureau dat op executive niveau gespecialiseerd is op het gebied van Corporate Affairs (waaronder Communicatie, Public Affairs, Investor Relations, Marketing en ESG). Tot de oprichters behoren Addison (Ierland), Exeter Search (Frankrijk), Herman Rutgers (Nederland), Ithaca Partners (VK), Patino Associates (VS) en PRCC (Duitsland).

Alex Gordon Shute van Ithaca Partners (VK): “Het mooie van CASA is dat elk van deze onafhankelijke bureaus zich heeft aangesloten op basis van onze gedeelde waarden, visie op het vak en hoge professionele standaard. Wat ons bindt is onze niet aflatende inzet voor de ontwikkeling van topkwaliteit in Corporate Affairs leiderschap en het zoeken naar het beste talent wereldwijd namens onze opdrachtgevers.”

CASA-leden hebben een gezamenlijke missie die verder gaat dan alleen executive search, namelijk “Making Corporate Affairs Better”. Naast het executive search werk dat CASA verenigt, bieden de aangesloten bureaus consultancy, coaching en soms ook trainingsmogelijkheden. Onze bureaus kunnen een breed scala aan organisaties bijstaan, van beursgenoteerde multinationals, familiebedrijven en NGO’s tot scale-up bedrijven die aan het begin van hun Corporate Affairs reis staan. Samen spannen de CASA-leden zich in om te zorgen dat de Corporate Affairs-functie voldoet aan de complexe en toenemende eisen van de wereld van vandaag.

CASA biedt ook de mogelijkheid voor kandidaten om het netwerk aan te boren voor Corporate Affairs functies in het buitenland. De visie van CASA is dat aangesloten bureaus het ‘huis van Corporate Affairs’ moeten zijn in elke markt, zodat individuele senior Corporate Affairs professionals weten dat ze een kundige, oprechte en gidsende partner hebben in hun carrière, ongeacht voor welke sector of organisatie ze op dat moment werken.

“Sinds het aantal internationale hoofdkantoren in Nederland is gegroeid, is de behoefte aan een internationaal perspectief op Corporate Affairs cruciaal geworden voor multinationals. Met CASA kunnen we kennis en inzichten delen over markten, sectoren en trends. We bieden zowel klanten als professionals een internationaal perspectief op Corporate Affairs.”, aldus Petra Herman van Herman Rutgers Executive Search.

Meer informatie over CASA: www.casa-partners.com

CASA leden:

Voor meer informatie:

For more information please contact: